Structura organizatiei

Structura organizatiei


Director general: are responsabilitatea generală pentru majoritatea sau toate operațiunile de zi cu zi ale firmei care includ planificarea eficientă, delegarea, coordonarea, personalul, organizarea și luarea deciziilor.

Vice-director general 1: gestionează în general departamentele care includ finanțe, vânzări interne și vânzări internaționale.

Finanțe: responsabil în primul rând pentru a asigura optimizarea utilizării companiei de resurse financiare limitate. În timp, angajații financiari urmăresc cheltuielile în raport cu bugetele și îi avertizează pe conducători cu privire la îngrijorări.

Vânzări interne: are responsabilitatea pentru marketingul intern și vânzările produselor companiei.

Vânzări internaționale: are responsabilitatea pentru marketingul internațional și vânzările produselor companiei.

Vice-director general 2: Gestionează în general departamentele pe care HR și Admin, Cumpărare, stocare, producție și inginerie

HR & Admin: Are responsabilitatea pentru resursele umane și administrarea tuturor companiilor.

Achiziție: responsabil pentru achiziția de materiale de producție, servicii și orice alte materiale pentru sprijin pentru operațiunile fiecărei companii.

Depozitare: responsabil pentru gestionarea depozitării materialelor pentru producție sau suporturi pentru operațiunile oricărei companii.

Producție: are responsabilitatea producerii produselor companiei.

Inginerie: responsabil pentru cercetarea și dezvoltarea de noi produse și noi tehnologii, de asemenea, responsabil cu controlul calității produsului.