Ajutoare pentru mobilitate: tipuri, beneficii și utilizare

- Apr 16, 2018-

Ajutoarele pentru mobilitate sunt dispozitive concepute pentru a ajuta persoanele care au probleme în mișcare să se bucure de o mai mare libertate și independență.

În mod obișnuit, persoanele cu dizabilități sau răni, sau adulții în vârstă care prezintă un risc crescut de cădere, aleg să utilizeze ajutoare pentru mobilitate.

medical equipment


Aceste dispozitive oferă mai multe beneficii utilizatorilor, inclusiv mai multă independență, durere redusă și încredere și încredere în sine.

O gamă de dispozitive de mobilitate este disponibilă pentru a răspunde nevoilor oamenilor - de la bastoane și cârje până la scaune cu rotile și ascensoarele scărilor.

Tipuri de ajutoare pentru mobilitate

Tipul de ajutor pentru mobilitate necesar va depinde de problema mobilității sau de prejudiciu. Cele mai frecvente tipuri de ajutoare pentru mobilitate includ:


Canes

Persoană în vârstă cu baston

Canele sunt utile pentru persoanele care pot fi expuse riscului de cădere.

Bastoanele sunt similare cu cârjele, prin faptul că susțin greutatea corpului și contribuie la transmiterea încărcăturii de la picioare la corpul superior.

walking-stick

Cu toate acestea, ei iau mai puțină greutate de pe corpul inferior decât cârjele și pun o presiune mai mare pe mâini și încheieturi.


Bastoanele de asistență sunt utile pentru persoanele care au probleme de echilibrare și care riscă să cadă. În Statele Unite (SUA), se estimează că 1 din 10 adulți cu vârsta peste 65 de ani folosește un baston.


Tipurile comune de cani includ:


Cani albe. Acestea sunt concepute special pentru asistarea persoanelor cu deficiențe de vedere. Bastoanele albe sunt mai lungi și mai subțiri decât bastoanele tradiționale și permit utilizatorului să detecteze obiecte în calea sa. De asemenea, informează alte persoane că utilizatorul este orb sau cu deficiențe de vedere.

Canele de pat. Acestea au patru picioare la capătul bastonului, oferind o bază mai largă și o stabilitate mai mare.

walking-stick

Canele de antebraț. Oferind sprijin suplimentar pentru antebraț, aceste cani permit distribuirea greutății mai mari de la încheietura mâinii la braț.

Unele cani sunt reglabile sau pliabile. Bastoanele care sunt utilizate în scopuri non-medicale, cum ar fi drumeții, sunt cunoscute sub numele de bastoane.


Cârje


Cârligele ajută la transferul de greutate de la picioare la corpul superior. Pot fi utilizate individual sau în perechi. Cârligele ajută la menținerea unei persoane în poziție verticală și pot fi folosite de cei cu răni de scurtă durată sau cu dizabilități permanente.


Există multe tipuri diferite de cârje, inclusiv:


Cârje axilare (sub armă). O parte dintr-o cârjă axilară este plasată pe orificiul sub axile, în timp ce utilizatorii se țin de apucarea mâinii. Aceste cârje sunt de obicei utilizate de cei cu răni pe termen scurt.

Cârje Lofstrand (antebraț). Acest tip de cârjă presupune plasarea brațului într-o manșetă din metal sau plastic și menținerea unei prinderi de mână. Cârligele de antebraț sunt mai frecvent utilizate de persoanele cu dizabilități pe termen lung.

Cârje de platformă. Cu cârje de platformă, mâna ține o prindere în timp ce antebrațul se sprijină pe o platformă orizontală. Cârligele cu platformă nu sunt utilizate frecvent, cu excepția persoanelor cu o prindere slabă a mâinilor, din cauza condițiilor precum artrita sau paralizia cerebrală.


Premergătoare

Walkerele, cunoscute și sub numele de rame Zimmer, sunt alcătuite dintr-un cadru metalic cu patru picioare care oferă stabilitate și sprijin utilizatorului. Aceste instrumente foarte stabile de mers sunt folosite de 4,6 la sută dintre adulții din SUA peste 65 de ani.


Walkerele de bază au un cadru cu 3 fețe care înconjoară utilizatorul. Utilizatorii ridică cadrul și îl așează mai departe în fața lor, apoi înaintează pentru a-l întâlni, înainte de a repeta procesul.


Unii alergători au roți sau alunecări pe baza picioarelor, ceea ce înseamnă că utilizatorul poate aluneca alergătorul în loc să-l ridice. Acest lucru este util în special pentru persoanele cu rezistență limitată la braț.


Printre tipurile de călători dincolo de modelul de bază se numără:


. Rollators

Acest stil comun de alergător constă dintr-un cadru cu patru roți, ghidon și scaun, astfel încât utilizatorul să se poată odihni după cum este necesar. De asemenea, rolele includ pauze de mână ca element de siguranță.

Plimbători de genunchi Similar cu un rolator, acest dispozitiv permite utilizatorului să-și sprijine genunchiul pe o pernă captusită în timp ce se propulsează înainte cu piciorul mai puternic.

Hibrizi de trestie-trestie. O cruce între un baston și un mers, acest ajutor pentru mobilitate are două picioare mai degrabă decât un cadru complet. Poate fi folosit cu una sau ambele mâini și oferă un suport mai mare decât un baston standard.

Scaune cu rotile


scaun cu rotile

Un scaun cu rotile este un exemplu de ajutor pentru mobilitate.

wheelchair

Scaunele cu rotile sunt folosite de persoane care nu ar trebui să-și pună greutatea pe membrele inferioare sau care nu sunt în stare să meargă. Acestea pot fi mai potrivite decât călătorii pentru persoanele cu dizabilități severe sau când sunt necesare deplasări pe distanțe mai mari.


Scaunele cu rotile pot fi propulsate manual de către utilizator, împinse de altcineva sau alimentate electric. În 2016 a fost proiectat un scaun cu rotile care poate fi propulsat prin impulsuri neuronale.


Exemple de tipuri specializate de scaune cu rotile includ scaune cu rotile în picioare, în care utilizatorii sunt sprijiniți într-o poziție aproape verticală și scaune cu rotile sport, care au fost dezvoltate pentru a fi utilizate în timpul unor sporturi specifice.Scutere de mobilitate


Similar cu un scaun cu rotile, aceste dispozitive au un scaun asezat deasupra a 3, 4 sau 5 roti.


Picioarele utilizatorului se sprijină pe plăcuțele picioarelor și există ghidon sau volane pentru a controla direcția. De obicei sunt alimentate cu baterii.


Scuterele de mobilitate sunt benefice pentru cei fără rezistența superioară a corpului sau flexibilitatea de a utiliza un scaun cu rotile manual. Mulți utilizatori de scutere raportează un impact pozitiv asupra vieții lor datorită alegerii de ajutor pentru mobilitate.


Normele de utilizare a scuterelor de mobilitate pe trotuare și drumuri variază în funcție de locație. Instruirea este de obicei disponibilă pentru persoanele care doresc să folosească un scuter pentru mobilitate pentru prima dată.


O pereche de:nu Următoarea:Târgul de ceai în Conton Fair 2019.10.31-11.4